Hvad Er Kunst? » Se Vores Forklaringen HER!

Skrevet d. 18. March 2020
Billede: Canva.com
reklameartikel

I vores Mini Galleri får vi stillet mange forskellige spørgsmål vedrørende kunst, og det er primært billedekunst, som vi beskæftiger os med. Selve ordet kunst kan have mange betydninger og tolkninger, og dem har vi kigget nærmere på i dagens artikel.

Det er nok et forskelligt svar vi giver for hver gang vi hører dette, men nu har vi nedfældet et svar, som vi også kan henvise til når vi hører: Hvad er kunst?

Selve ordet kunst kommer fra tysk og er afledt af kunnen. Det sættes derfor i forbindelse med færdigheder og talent indenfor et bestemt område. I den ældste og bredeste forstand dækker kunst over malerier, musik, arkitektur og poesi. Man kan sætte ordet foran mange andre forbindelser og professioner såsom kogekunst, elskovskunst, krigskunst, samt den vi fokuserer mest på hos minigalleri, nemlig billedkunst.

Kunst kan også defineres som brugen af sin fantasi til at fremstille følelsmæssige værker, og det er ikke alle, der synes, at de samme ting er smukke. Derfor er kunst ikke nødvendigvis kønt at se på, men der skal ligge en følelsesmæssig, æstetisk, intellektuel og dyb mening bagved, før man kan kalde det kunst.

Der ligger ofte en stor håndværkermæssig kunnen bag kunstværker og artefakter, men det behøver ikke at være velligende portræter og figurer. Se vores foklaring af abstrakt kunst her: Hvad betyder abstrakt kunst.

Der kommer nok aldrig en 100% korrekt definition på, Hvad er kunst, men vi vil heller ikke gøre os til herre over, hvordan du skal bruge udtrykket. Vi tillægger dog ordet en kæmpe værdi, og forbinder kunst med en genistreg fra individer, og kunst er noget af det der gør, at vigtige historier lever videre gennem mange generationer.

Billedet af Mona Lisa er mere end 500 år gammelt, og det er et af mange betydningsfulde kunstværker, som har fortjent et plads på et ekseptionelt kunstmuseum.

Det er helt i orden at have din egen fortolkning af kunst, og det er også noget af det smukke ved betydningen af ordet. Det er et begreb du selv kan bygge oven på i løbet af dit liv, og derfor synes vi også, at det er smukt, at der ikke altid er en fastlagt defination. Dit liv er dit eget kunstværkt, og du skal blot prøve at lave det så smukt og fantastisk, som du selv kan.

Tak fordi du læste vores forklaring af ordet kunst.


Vi vil også gerne sende et stort TAK til Perlen Odense, der via støtte har gjort skabelsen af denne artikel til en virkelighed. Perlen Odense udbyder et ekstraordinært og bredt sortiment af smykker og ure i deres webshop. Find blandt andet Sif Jakobs og Nordahl smykker og meget mere på deres hjemmeside.