Hvad Betyder Abstrakt Kunst? » Se Forklaringen HER!

Skrevet d. 13. March 2020
Billede: Canva.com
reklameartikel

Er du dårlig til at tegne, men elsker kunst? Så frygt ej. Der er mange muligheder for at lave smukt og unikt kunst, selvom du ikke kan tegne et vellignende portræt, eller ved hvordan man tegner en hånd. Du behøver heller ikke at gå på kunstskole for at blive kunstner, der er nemlig noget specielt ved at være autodidakt.

Hvad betyder abstrakt kunst? Abstrakt kunst kaldes også for nonfigurativ kunst, da det ikke er lavet ud fra et virkelighedsbillede. Abstrakt betyder nemlig, at det er uhåndgribeligt, og derfor kan abstrakt kunst overlade mere til fantasien end figurativt kunst kan.

Det er ikke nødvendigvis en sandhed, da det ikke er alt abstrakt kunst, som sætter gang i fantasien. Men så igen, skal man ikke kalde det kunst, men derimod kun abstrakt. Hvis det er abstrakt kunst der er tale om, så bliver der skabt et resultat, som burde frembringe nogle følelsesmæssige virkninger på vedkommende, der betragter kunsten.

Det er her, at der kommer meget debat i kunstverdenen fordi, at folk fortolker kunst meget forskelligt. Dette betyder også, at du har et håb som en fremtidig kunstner, selvom du ikke er figurativ god til at tegne og male, men du har måske en unik tankegang eller en evne til at lave farvekombinationer, som vækker noget hos et bestemt publikum.

Kunst er ligesom musik, og når man maler et billede, så ser man også det man kalder for one hit wonders. Det kræver dog ofte en del øvelse at blive god til at lave abstrakt kunst, men det er muligt at lære sig selv at blive kunster.

En berømt dansk kunstner, der både var selvlært/autodidakt, og som malede abstrakt kunst var Carl-Henning Pedersen. Han opnåede stor international anerkendelse blandt andet med sin medvirken i CORBA bevægelsen.

Han kom med et smukt filosofisk citat om tiden og kunst, der lød således:Tid er det eneste, vi ikke har nok af. Tiden tabes, men gennem kunstens værker erobres den tilbage…. Kunsten holder os levende.”

Vi sætter stor pris på abstrakt kunst hos Minigalleri, og vi vil gerne lade artiklen ligge ved det smukke citat fra Carl-Henning.

Tak fordi du læste med og……


Tak til Formula Swiss, der via støtte har gjort skabelsen og publiceringen af denne artikel til en virkelighed. Formula Swiss er en webshop, der sælger CBD produkter, hvor du blandt andet kan finde cannabis olie og meget mere.