Hvem Køber Kunst?

Skrevet d. 18. October 2021
Billede: Pixabay, susannp4
reklameartikel

Jeg synes ikke, at man specifikt kan sige, at det er én gruppe eller former for mennesker, der køber kunst. Jeg synes, det er alle, der køber kunst.

Man kan sige, hvis der endelig skal et krav op, så er det, at det er personer, der har mulighed for at give prisen for kunst, der også køber det. Ofte kan kunst jo også være til den dyre side og det ikke lige er det, man køber en eftermiddag, hvor man lige skal bruge lidt penge.

Jeg har selv kunst i mit hjem og jeg er 28 år gammel. Jeg kender selv flere på min egen alder, som også har kunst hængede eller stående. Her kan det være af ren interesse, investering eller fordi de bare synes, det var pænt.

Rent maleri-mæssigt er det nok mere mine bedsteforældre, der har købt den form for kunst til deres hjem. De kommer selvfølgelig også fra en anden tid, hvor malerier var mere almindelige i hjemmet. I dag er det mere plakater og personlighed, der pryder væggene.

Jeg tænker dog, at det er alle mennesker, der køber kunst. Gamle som unge, rige som fattige. Det skal et eller andet sted bare være noget kunst, der siger en noget, så har man vel en tendens til at have lyst til at købe det? Eller som en ren investering, som senere kan give penge på kontoen, hvis det bliver nødvendigt.

OBS: Teksten på netop denne artikel er bragt i samarbejde med Perlen Odense, hvor du køber et stort sortiment med smykker. Vha. Perlen Odense overlever denne hjemmeside.