Hvad Er Kunsttryk?

Skrevet d. 01. February 2022
Billede: Pixabay, janeb13
reklameartikel

Et kunsttryk er et reproduktion af det oprindelig maleri eller billede, så der er flere, der har mulighed for at få et eksemplar til dem selv.

De laves ofte kun i et begrænset antal.

Et tryk kan produceres på mange forskellige måder ved brug af mange forskellige metoder, herunder også med et stort udvalg af materialer. En metode, der er meget brugt indenfor kunsttryk, er Giclée. 

Giclée er en metode, hvor man fremstiller tryk i meget høj kvalitet ved hjælp af certificerede inkjet printere med 12 farver.

Denne metode blev for første gang brugt af franskmanden Jack Duganne i 1991, hvor han lavede en reproduktion af digitale kunstværker. Man kan dog ikke bare lave et Giclée kunsttryk. Der er visse krav, der skal være opfyldt, før det kan kaldes ved dette navn:

  • Lysfastheden skal være højere end 6
  • Papirets vægt skal være minimum 250 gsm

Og det er ikke bare for sjov, at disse krav er lavet. Det er netop, så man kan få et kunsttryk, der har en høj kvalitet, er langtidsholdbart og har lysstærke og nuancerede farver.

Jeg har ikke selv et kunsttryk, men jeg synes, ideen er god, da der er flere, der kan få det maleri, de ønsker, til deres vægge.

Denne tekst er udgivet i samarbejde med Perlen Odense. Her finder du et imponerende sortiment af smykker til kvinder, eller utallige andre gode varer. Tusind tak for støtten, siger vi.