Hvornår Er Noget Kunst?

Skrevet d. 03. August 2020
Billede: canva.com
reklameartikel

Ja hvornår er kunst egentlig kunst? Dette må siges at være et meget stillet spørgsmål i kunstens verden.

I dette indlæg diskutere vi grundlæggende hvad der fastslår om noget er kunst, samt hvorfor dette er tilfældet.

Sådan identificeres “kunst”

Som det allerførste bør det siges at stort set alt i denne verden kan betegnes som kunst, det handler nemlig ikke altid om hvad der er kunst, men mere om de personer der betragter det og fortolker det som kunst.

På en måde kan man sige at kunst er ligesom penge.

I den moderne verden er vi alle enige om at penge har en bestemt værdi og det samme gælder hvornår noget er kunst.

Hvis en stor mængde personer er enige om at noget er kunst, ja så er det simpelthen kunst.

Enhver har ret til at sige at noget er, eller ikke er kunst, men som udgangspunkt kræver det blot én enkelt persons overbevisning at stemple noget som kunst.

Der findes en uendelig mængde former for kunst, hvilket tydeligt kan ses på diverse moderne museer her i landet.

Eksempelvis er kunst ikke længere blot fysiske ting som malerier, skulpturer osv., men kan også være noget som et videoklip med indhold der betegnes som kunst.

Museer er fyldt med hvad eksperter betegner som “kunst”, men det er op til den enkelte besøgende at fortolke alle de mange kunststykker på deres vej, og komme med deres egen mening om hvorvidt det er kunst eller ej.

Det er netop dette der gør kunstens verden så indbydende, der er nemlig plads til bogstaveligt talt alle slags mennesker og alle slags holdninger og meninger.

Selvom vi ikke er enige i hvad der er kunst, får vi alligevel en sund dialog omkring det hvilket binder os tættere sammen som mennesker.

Tak for støtten

Vi takker til sidst Illums Bolighus for støtten til dette indlæg. Find smukke danske designmøbler som y-stolen, ægget, svanen og utallige andre i Illums Bolighus.