Hvor Kan Jeg Udstille Min Kunst? Sådan Udstiller Du

Skrevet d. 28. August 2020
Billede: Jumpstory
reklameartikel

Som ny og ikke-etableret kunstner kan det være svært at vide, hvor du kan udstille din kunst. For hvordan finder man potentielle udstillingssteder - og hvordan kommer man igennem til dem?

Du kan udstille din kunst hos både lokale gallerier, hos offentlige institutioner og via private foreninger. Det kræver blot, at du får skabt kontakten til dem - og her skal du selv ud og være opsøgende. Herunder får du et par tips til, hvordan du lettere kommer i kontakt med de potentielle udstillingssteder.

Sådan får du udstillet din kunst

Det første du skal gøre, er at få skabt dig et overblik over de lokale udstillingsmuligheder. Her skal du finde kontaktoplysninger til:

  • Lokale gallerier
  • Lokale kunstmuseer
  • Offentlige institutioner (f.eks. rådhus)
  • Lokale foreninger med egne lokaler
  • Kunstforeninger
  • Shoppingcentre
  • Cafeer

De fleste af disse steder udstiller gerne lokale kunstnere, enten i forbindelse med temaudstillinger eller egne udstillinger. Her er det vigtigt, at du selv er opsøgende for at få skabt din kontakt til stederne.

Hvis du tænker ud af boksen og ser bort fra de lokale gallerier og museer, så er det ikke ualmindeligt, at lokale cafeer og lignende er villige til at stille vægplads til dine værker i en given periode.

I bund og grund gælder det om, at du får skabt dig et netværk blandt de personer, der har adgang til disse udstillingsvinduer, da det er via dem, at du får udstillet din kunst. Her er det vigtigt, at du først og fremmest får skabt opmærksomhed på dig selv som kunstner og din kunst, så du står skarpt i hukommelsen hos dem.

Tak til avXperten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find alt lige fra kabler, bluetooth headsets, højttalere og smarte gadgets som en elektronisk fotoramme i avXpertens store udvalg.