Hvad Er Religiøs Kunst? Derfor Skabes Religiøs Kunst

Skrevet d. 05. August 2020
Billede: Jumpstory
reklameartikel

Mennesket har gennem flere tusinde år haft behov for at udtrykke sig kunstnerisk. Her har især de religiøst fortællinger spillet en stor rolle. Der er flere tusinde år gamle eksempler på netop dette, hvilket blandt andet kan ses i Egypten.

Men hvad er religiøs kunst, og hvad dækker det helt konkret over? Få et dybere indblik i, hvad religiøs kunst er, samt hvordan det skal forstås og tolkes.

Religiøs kunst - en menneskelig hyldest

Navnet siger det lidt. Religiøs kunst er menneskets kunstneriske hyldest af det guddommelige. Religiøs kunst kan både være malerier og andre former for artefakter som statuer og musik.

Fællesnævneren for disse er en fremstilling af guderne, eller en form for menneskelig hyldest til dem.

Blandt de mest kendte former for religiøs kunst er selvfølgelig Michelangelos udsmykning af Det Sixtinske Kapel. Den italienske malers værk står her, over 500 år senere, som et af historiens mest berømte kunstværker - og dermed ikke blot religiøs kunst.

Religiøs kunst var gennem flere århundrede drivkræften indenfor udarbejdelsen af kunstværker, da kunsten oftest blev anvendt som en hyldest til enden Gud eller som en fremhævelse af rige og magtfulde skikkelser, som til tider fik en guddommelig status.

Hvis vi inddrager arkitekturen i den religiøse kunst, så kan vi inkludere en lang række katedraler og kirker, som i sig selv er kunstværker. Disse imponerende bygninger er bygget som en hyldest til Gud, hvor netop det smukke og det guddommelige blev smeltet sammen. Essensen var her, at jo smukkere bygningerne var, jo større hyldest til Gud blev de anset for at være.

Selvom mange verdensdele oftest har levet isolerede tilværelser i flere tusinde år, har de alle eksempler på religiøs kunst. Religiøs kunst er derfor en fællesnævner i mange samfund, selvom disse ikke har haft kontakt med andre verdensdele.

Tak for støtten

Tak til avxperten for støtten til dette indlæg. Find et smart mobilt klima anlæg til de hede sommerdage, eller utallige andre smarte elektronikprodukter på avXpertens store webshop.