Hvad Er Kubisme Kunst? Bliv Klogere Her

Skrevet d. 20. July 2020
Billede: Canva.com
reklameartikel

Kubisme er en kunstretning der opstod i Frankrig i begyndelsen af 1900-tallet. Det kommer derfor fra det franske ord cubisme. Cub er det latinske ord for terning, og isme beskriver den bevægelse, som de terning-inspirerende kunstværker blev formet ud fra.

Du har sikkert hørt om grundlæggerne af Kubisme kunst. Den ene var den franske maler Georges Braque og den anden var den spanske maler Pablo Picasso.

Kubisme stilarten er kendetegnet ved dens geometriske opbygning, som er inspireret af afrikansk maske kunst. Georges Braque og Pablo Picasso forsøgte at skabe og dyrke kubisme, og det første store maleri fra Picasso hed Frøknerne fra Avignon fra 1907.

Det var ikke Picasso og Georges, som selv døbte stilarten for kubisme. Dette var oprindelig en hån fra andre kunstnere, der synes, at deres malerier indeholdt alt alt for mange kuber.

Der er ikke mange der benytter denne form, når de maler billeder, og stilperioden strækker sig også kun fra 1908 til 1914. Det skal dog ikke herske nogen tvivl om, at kubisme er yderst anerkendt den dag i dag, og især kunstformens to skabere.

Dette var vores hurtige forklaring om, hvad kubisme kunst egentlig er. Det gode ved denne stilart er, at du er ikke i tvivl, når det kommer til kubisme. Se eventuelt ovenstående billede for mere inspiration eller søg efter enten kubisme, Picasso eller Braque.

Tak for støtten

Afslutningsvis vil vi gerne sende et stort tak til Billig Fitness, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. Billig Fitness er en forhandler af kosttilskud og træningsudstyr i høj kvalitet. Har du hørt om BCAA aminosyrer? Dette er et koncentreret kosttilskud, der er blandt andet bruges til at bibeholde sin muskelmasse selvom man taber sig. Har du en passion for fitness eller en sund livsstil?

Så Giv deres hjemmeside et visit næste gang du handler træningsudstyr eller kosttilskud.