Historien Om Stjernenatten - Det Berømte Maleri Af Vincent Van Gogh

Skrevet d. 24. March 2020
Billede: canva.com
reklameartikel

Det berømte maleri “Stjernenatten” eller “The starry night” på engelsk, er en af de absolut mest berømte malerier i den vestlige verden især.

Maleriet er malet af Vincent van Gogh, som mange nok ved hvem er når de hører hans navn.

I dette indlæg får du historien bag det populære maleri, og hvad det gør det så specielt og anerkendt.

Vincent Van Gogh og hans berømte maleri “Stjernenatten”

Stjernenatten er et oliemaleri som blev udført af Vincent van Gogh i Juni, 1889.

Maleriet forestiller den udsigt som Vincent van Gogh havde fra hans værelse i sindssygehospitalet “Saint-Paul-de-Mausole”.

Han valgte helt selv at lade sig indlægge på dette hospital, efter hans velkendte selvforvoldte afskæring af hans ører året forinden, den 23. december 1888.

Helt ironisk, var det dog netop på dette sted at han udførte nogle af hans absolut mest ikoniske og kendte værker, heriblandt stjernenatten.

Det vides ikke helt præcist hvorfor Van Gogh valgte den meget specielle stilart, med de mange svirvlede mønstre og lidt dystre former og farver.

Nogle mener at billedet er essensen i hans sindssyge jeg, som han fremviste ved hjælp af kunsten.

Andre mener blot at billedet er en abstrakt observation af en smuk stjerneaften som Van Gogh mente var værd at male.

Lige meget hvad må det siges at hele Van Gogh identitet og situation er samlet i dette maleri, han malede det på et tidspunkt i hans liv som mange nok vil mene må anses som værende bunden.

Måske er det netop derfor at maleriet udtrykker så mange følelser, da det var malet af en mand som var så langt nede som muligt, og kun havde sig selv og sine tanker, samt nogle maleværktøjer til at udtrykke sig.

Billedet er et sandt bevis på at det ikke blot er maleriet i sig selv der betyder noget, men også de følelser maleren havde da han/hun udførte det.

Tak til Illums Bolighus

Et stort tak til Illums Bolighus for deres støtte til dette indlæg. I Illums Bolighus kan du b.la. Købe Kitchenaid produkter og Kitchenaid Tilbehør og meget andet.