Er Kunst Subjektivt?

Skrevet d. 11. March 2021
Billede: Pixabay, ninocare
reklameartikel

Ja, jeg synes helt sikkert, at kunst er subjektivt. 

Det er meget forskelligt fra person til person, hvad man selv mener er kunst. Nogle mener, at kunst kan være så abstrakt, at man nærmest ikke kan se, hvad det er. Andre tænker, at det er de skønneste malerier, der er det rigtige kunst og intet andet.

Kigger man på et galleri, som har en masse blandet kunst, er der et hav af varianter, størrelser og typer af kunst, hvor du kan vælge og vrage.

Personligt er kunst for mig, når jeg kan se, hvad det er og det berører noget i mig. Jeg har selv flere billeder/malerier hjemme ved mig selv, som jeg ser som kunst. Det er jeg sikker på, at andre ikke gør. Jeg har blandt andet et billede af en klovn hængende i min stue. Jeg synes selv, at det er et virkelig flot billede, men mange har jo en fobi for klovne og kan slet ikke forestille sig at have noget maleri eller bare et objekt, der har med klovne at gøre i deres hus eller lejlighed. 

Derfor vil jeg klart mene, at kunst er subjektivt. Kunst kan jo også være mange andre ting end bare et maleri eller billede. Det kan også være skulpturer eller en kreativ sammensætning. 

Kunst er, hvad du synes, kunst er.

Vi sender et stort tak til Perlen Odense, der har støttet sidens tekst. Så kig eventuelt på perleøreringe hos Perlen Odense. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.