Er Kunst Fradragsberettiget?

Skrevet d. 03. March 2021
Billede: Pixabay
reklameartikel

Vidste du, at man som virksomhed faktisk kan få fradrag for at købe kunst? Denne lille skatteregel er lavet for at få flere virksomheder til at støtte kunsten. Og hvilken bedre måde at gøre dette på, end at lave en rigtig god fradragsordning?

Er kunst fradragsberettiget? Ja, kunst er faktisk fuldt ud fradragsberettiget for virksomheder, der køber det og hænger det op i virksomhedens lokaler. Dette gælder dog kun op til en købesum på 13.200 kroner, hvorefter saldometoden indtræder. Det kan altså godt betale sig for en virksomhed at støtte de lokale kunstnere.

Det er vigtigt at pointere, at der er visse regler, der skal opfyldes for at man kan benytte sig af fradraget. For det første, så skal kunstværket være et originalt kunstværk. For eksempel skal et grafisk kunstværk være nummereret og have kunstnerens signatur på sig, ligesom at det skal være fremstillet i et begrænset antal.

Herudover skal kunstværket være et såkaldt “førstegangskøb”, der er foretaget direkte af kunstneren eller et tilknyttet galleri, der arbejder på kommission.

Man må til sidst heller ikke købe kunst fra en kunstner, der er i familie eller på andre måde har en tæt relation til virksomhedens direktion eller ejer. Udover dette, så er der frit slag.